QUE AQUEST COP NO HI HAGI FOTOGRAFIA DE LA VERGONYA!

Des de fa molts anys que el diari dels Godó fa una fotografia dels candidats que es presenten a les eleccions, una foto que es fa la jornada “de reflexió” i que surt publicada al diari el dia de les votacions. I allà hi van tots i totes, des de 1984, pensant que no s’han de trencar certs consensos i que, si surten a la fotografia, potser no arreplegaran cap vot més, però almenys no en perdran cap per part d’aquells ciutadans que compren el diari conservador i els agraden els costums dels conservadors.

 

L’última vegada que va sortir aquesta fotografia, amb motiu de les eleccions municipals de 2019, es van reunir al Pavelló Mies els qui encapçalaven les llistes per a l’alcaldia de Barcelona. I ja aleshores alguns vam dir que aquesta fotografia era una ignomínia. I per diverses raons: primer, perquè es van posar dins de l’estany de davant del Pavelló a pesar que això era una il·legalitat imposada per part del propi ajuntament que volien presidir; segon, perquè era pura demagògia anar al Pavelló Mies, perquè la cultura no els interessava gens a tots els qui van anar a mullar-s’hi els peus; i tercer, i més important, perquè la gent d’esquerres no hauria de confraternitzar amb segons qui. En aquest sentit, veure l’Anna Saliente (de la CUP) o l’Ada Colau rient al costat de personatges com Manuel Valls o el dirigent del PP o, per què no dir-ho?, Jaume Collboni, no feia més que emblanquir el conflicte polític.

 

Jo vull demanar que, aquesta vegada, no es prestin a la gran mentida. No se m’escapa que Colau va fer una cosa pitjor que fer-se una fotografia somrient al costat de Valls: va acceptar els seus vots sinistres per a ser alcaldessa. Però, almenys aquesta vegada, en plena pandèmia i amb tantes morts que es van succeint, que hi hagi una mica d’ètica.

 

Que la Dolors Sabater i la Jèssica Albiach, almenys elles, no permetin que el majordom dels Godó, el director de La Vanguardia, pugui “fardar” de democràcia estable o els tòpics estúpids que se li acudeixin. Us fareu una foto al costat del candidat de VOX? I si no us feu una fotografia al costat de l’Ultradreta, per què us l’heu de fer al costat de personatges tan sinistres com ells, que porten tants d’anys impedint una democràcia plenament igualitària?

 

No es tracta de cordons sanitaris, es tracta de cordons de coherència política, d’acabar amb els consensos que, any rere any, convocatòria rere convocatòria, ens porten a les misèries que vivim. I no, això que demano, en principi no té res que veure amb si ets independentista o no ho ets (a pesar que oblidar els qui van gestionar i aplaudir la repressió sigui molt difícil). Només vol dir que hauríem de saber que hi ha línies que mai no es creuaran. També en l’ordre de la representació, que no es puguin trobar fotografies de gent que vol canviar la societat, fer-la més igualitària, confraternitzant amb els qui volen practicar el feixisme o amb els qui fa anys que són al poder i no han fet res per aturar la seva ascensió.

 

(A no ser que es facin la fotografia al costat dels perversos perquè estiguin disposats a acceptar els seus vots per a manar, és clar.)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *